Factorii ce formează prețul la chiria mașinii

Factorii ce formează prețul la chiria mașinii

Pentru mulți, prețul închirierii unei mașini pare destul de mare, mai ales când vine vorba de mașini premium. Cu toate acestea, există situații în care pur și simplu nu poți rămîne mijloc de transport. În același timp, toată lumea dorește să economisească cât mai mult, dar să obțină un nivel ridicat de calitate al mașinilor și serviciilor în general. Pentru a alege raportul optim al acestor parametri, va fi util să aflăm de ce depinde prețul închirierii de mașini. Acest lucru vă va permite să evaluați corect lista de prețuri a fiecărei companii și să faceți o alegere în favoarea celor mai optime condiții.

Prețul pentru chiria mașinii în Moldova depinde de mulți factori, dar principalul parametru al formării sale este dorința companiei de închiriere de a primi beneficii prin furnizarea de servicii consumatorilor. Pentru a face acest lucru, este necesar să acoperiți o serie de cheltuieli, care includ achiziționarea unei mașini, închirierea unui spațiu de birouri, salariile personalului, plata impozitelor, în conformitate cu legea. În plus, dacă vehiculele sunt achiziționate de către organizație pe credit, pe lângă valoarea lor, se adaugă dobânzi bancare, care sunt, de asemenea, împărțite între toți consumatorii.

De asemenea, ar trebui să luați în considerare întreținerea parcului auto, care este, de asemenea, destul de costisitoare atunci când vine vorba de o companie decentă care acordă atenția cuvenită mașinilor sale. Astfel, costurile sunt destul de multe și prețurile pentru clienți pentru par ridicate.

Pe lângă toți acești factori economici, următoarele pot afecta prețul închirierii de mașini:

Model de clasă și mașină. Cu cât este mai scumpă mașina, cu atât este mai scumpă este și întreținerea. În consecință, persoana care va dori utilizarea mașinei de lux va trebui să plătească mult mai mult decât o pentru o mașină de tip econom.

Anul fabricației mașinii. Cu cât vehiculul este mai nou, cu atât este mai mare prețul.

Opțiuni suplimentare.

Prezența unui aparat de aer condiționat, a unei transmisii automate și a altor accesorii suplimentare (de exemplu, un navigator sau un scaun pentru copii) afectează în mod semnificativ costul închirierii.

Perioada de închiriere.

Este mai ieftin să luați mașini pe termen lung, deoarece este mai profitabil pentru companie. Astfel, din 7 zile de închiriere veți primi cu siguranță o reducere.

Locul plecării.

Managerii companiei vă vor întreba cu siguranță de ce închiriați mașina  și unde intenționați să mergeți. Deci, costurile de întreținere vor varia dacă mergeți în raza orașului sau efectuați o călătorie pe o zonă cu drumuri mai proaste .

Polita de asigurare.

Asigurarea este o condiție obligatorie pentru închirierea unei mașini, cu toate acestea, poate fi diferită în costuri, în funcție de lista cazurilor pe care le acoperă.

Astfel, având în vedere câte componente sunt incluse în costul închirierii unei mașini, putem concluziona că prețurile sunt la un nive accesibil. Mai mult, companiile oferă adesea clienților lor condiții speciale, de exemplu, bonusuri pentru cooperare pe termen lung, promoții, reduceri cumulate.

În plus, puteți compara întotdeauna listele de prețuri ale diferitelor companii pentru a alege cea mai bună opțiune pentru dvs. sau a face o alegere în favoarea unei mașini mai economice.

De menționat este faptul că, pe lângă plata  pentru chiria mașinii, este important să se bazeze pe faptul că închirierea de mașini va necesita un depozit de la client.

chiria mașinii