Care este portetul unei persoane ce închiriaza mașină ?

Care este portetul unei persoane ce închiriaza mașină ?

Companiile de închiriere oferă mașini de închiriat oricui care îndeplinește anumite cerințe legale (permis de conducere, vârstă etc.). Si are nevoie de o închirieze mașină pentru o perioadă limitată.

Dar care este portretul clientului care se adresează cel mai adesea către companii de închiriere? Răspunsul va fi statisticile colectate în ultimii ani.

Chiria auto in URSS

În URSS, în anii 60 ai secolului trecut, fiecare cetățean avea dreptul să închirieze o mașină și să călătorească în vastele zone ale patriei sale. Cu toate acestea, dezvoltarea unor astfel de servicii a fost la un nivel destul de scăzut și. în primul rând, era legată de orașele turistice și de stațiuni.

Activitatea de închiriere în spațiul post-sovietic a fost reînviată abia la mijlocul anilor 90. În primii ani, acest serviciu a fost în continuare privilegiul elitei – doar oameni foarte înstăriți și străini își puteau permite să închirieze o mașină. La mijlocul anilor 2000, situația s-a schimbat – industria închirierilor s-a transformat într-o industrie masivă independentă. O afacere profitabilă, mult mai dezvoltată decât înainte.

Totuși, statisticile din țările post-sovietice au început să fie colectate relativ. Recent și vă permite să desenați destul de precis un portret al unui client care închiriaza mașină. De obicei, acesta este un om de familie de aproximativ 30 de ani, cu studii superioare, cu sau fără copii. Cu un venit mediu anual de aproximativ 15 mii de dolari pe an. În general, vârsta consumatorilor serviciilor de închiriere poate varia foarte mult. In timp ce clientul companiei de închiriere nu are, de regulă, vârsta mai mică de 21 de ani. Deoarece trebuie să aibă anumite mijloace pentru a plăti prețul de închiriere.

Chiria auto in SUA

În SUA, statisticile privind consumatorii de servicii de închiriere de mașini sunt mult mai bogate. Odată cu lansarea primului auto al lui Henry Ford în America industrială, a început o nouă eră, iar activitatea de închiriere. La rândul său, a început să se dezvolte în state la începutul secolului XX. Portretul consumatorului american de servicii diferă de cel intern – vârsta persoanei care dorește să închirieze o mașină este de obicei între 24 și 54 de ani. Poate sa fie bărbat, fie femeie (există un raport aproximativ egal), cel mai adesea fără studii superioare. Venitul mediu anual este de cel puțin 15 mii de dolari.

închiriaza mașină

Un fapt curios este că, în țara noastră, majoritatea clienții autohtoni ai companiilor de închiriere au studii superioare. In timp ce în America, contrariul este adevărat. Principalii clienți ai serviciilor de închirieri auto din SUA sunt persoane fără studii superioare care au absolvit școala sau colegiul.

Desigur, prețul serviciilor pentru persoanele care închiriaza mașină variază în țara noastră și, de exemplu, în Occident. Cererea și popularitatea închirierilor, deoarece serviciile diferă, de asemenea. Iar daca aveți nevoie de luat o mașina în arenda, va invităm pa pagina noastra, unde sunt afișsate toate mașinile și prețurile pentru chiria lor.