Cum să alegeți corect compania de închirieri auto?

Cum să alegeți corect compania de închiriere auto ?

În acest articol, veți învăța reguli simple despre cum să acționați pentru a nu cădea în mâinile fraudătorilor în domeniul serviciilor de chirie auto.

Există situații în viață când mașina dvs. se strică, sau ați intrat într-un accident sau v-ați vândut vehiculul.  Acum sunteți in căutarea unor opțiuni potrivite pentru a cumpăra unul nou. În toate cele trei cazuri, rezultatul este unul singur. Devii temporar pieton. Trebuie să călătorești în jurul orașului cu transportul public sau să apelezi la un taxi. Ceea ce, însă, nu îți economisește bani. În consecință, acest lucru creează un anumit disconfort. cui îi plac aceste saloane aglomerate și viteza mică de mișcare? În astfel de momente vă dați seama că propria mașină este foarte valoroasă și convenabilă.

Trebuie doar să contactați compania care oferă servicii de închiriere auto.  Comoditatea constă în mobilitate, economisirea de bani, precum și în eliminarea tuturor tipurilor de inconveniențe. În loc să călătorești cu microbuzele, ești liber să închiriezi o mașină fără șofer și să conduc. Acest serviciu pare a fi o opțiune ideală, însă există și capcanele aici. Puteți deveni cu ușurință o victimă.

Cel mai banal mod de a prosti un client astăzi este de a impune diverse amenzi suplimentare. Un exemplu de astfel de situații este cazul atunci când returnați mașina  și vi se spune că ceva lipsește, ce nici nu era din start – acest fapt va fi urmat de penalități. De asemenea, dacă returnați mașina de închiriat 5 minute mai târziu decât data convenită, va trebui din nou să plătiți o amendă. Un truc comun a fost atunci când un client a fost amendat pentru că nu avea un stingător de foc în portbagajul său (care, apropo, nu mai existase până acum).

Întotdeauna citiți cu atenție contractul conclus, examinați textul scris cu litere mici.

Adesea se găsesc puncte dubioase – cereți imediat o explicație clară dacă nu înțelegeți anumite informații. Astfel de reguli „complicate” sunt inventate de frăudători, complicând textul contractului și folosind fraze complexe pentru a confunda clienții. Atenția și vigilența dvs. sunt necesare aici.

Companiile cunoscute cu un statut ridicat își respectă întotdeauna clienții, de aceea le oferă informații fiabile, detaliate și explică nuanțe importante. Fraudei sunt obișnuiți să păcălească clienții care nu au nevoie de explicații.

Garanția principală a drepturilor dvs. este de a întocmi un act de acceptare a mașinii. Trebuie să fie compilat în timpul fiecărei tranzacții. Actul descrie:

  • în ce condiții se află mașina;
  • completarea mașinii este indicată (tot ceea ce este în mașină, inclusiv un suport pentru telefon).

Dacă compania refuză să întocmească un astfel de document, puteți contacta în siguranță o altă organizație de închiriere. În caz contrar, aveți un mare risc – s-ar putea să vi se prezinte mici scufundări sau zgârieturi, lipsa de instrumente în portbagaj și ceva de genul.

Și, în sfârșit, nu uitați de două reguli simple care vă vor ajuta să utilizați serviciul de chirie, fără riscul de a fi păcălit:
  1. Este necesar să studiați cu atenție contractul, lipsind mici detalii, întrebând fără ezitare despre momentele de neînțeles sau suspecte.
  2. Este mai bine să închiriați o mașină de la o companie de încredere, chiar dacă prețurile pentru servicii sunt puțin mai mari. Dacă știi sigur că compania este fiabilă – cea mai bună opțiune ar fi să mergi acolo. În caz contrar, nu vă lăsați și studiați informațiile despre această companie, proprietarul acesteia și recenziile de pe Internet vă pot ajuta foarte mult.

Sperăm că articolul nostru vă va ajuta să folosiți serviciul de arenda a automoilelor. Fii vigilent, atent și inteligent pentru a nu cădea în capcana fraudatorilor și pentru a evita situațiile neplăcute.

închiriere auto